[Intervisie]
    Als we al die ervaringen eens onbevangen konden aanboren...
 
    Onbevangen kijkend heeft iedere organisatie wat ze nodig heeft... specialisten en generalisten, senioren en junioren, mannen en vrouwen, emotionelen en rationelen, doeners en denkers... een breed palet met complementaire achtergronden en vaardigheden. Omdat complementair soms verward wordt met competitie of zelfs met (in-)competentie, lukt het in de praktijk niet altijd om onbevangen naar elkaar te zijn.
 
    Tweelinck begeleidt intervisie gericht op het onbevangen leren van elkaars ervaringen. De insteek is eenvoudig. We komen gedurende een half jaar met een vaste frequentie samen op een verrassende locatie en brengen onderwerpen die ons prikkelen. Klassiek is natuurlijk de inbreng van een intervisievraag, zoals 'ik weet niet hoe ik mijn afdeling kan motiveren om de achterstanden weg te werken'.
 
    Minder voor de hand liggend is de inbreng van een intervisieantwoord. Toch heeft Tweelinck goede ervaring met het samenbrengen van mensen rond positieve groeiervaringen (appreciative inquiry). Een voorbeeld zou zijn: 'ik weet sinds kort wat een leidinggevende moet doen om een gedragen jaarplan te krijgen'. Net zoals de intervisievraag is het intervisieantwoord een middel om samen te leren van elkaars ervaringen rond bedrijfsvoering en persoonlijke ontwikkeling. Tweelinck zorgt in beide gevallen voor een veilige omgeving waarin iedereen op productieve wijze aan bod komt. Paul Passchier

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl