[Effectief met Covey en Ali]

 

   Hoe vaak roepen we niet dezelfde dingen tegen elkaar? Dat we beter moeten communiceren. Dat we ons aan de afspraken moeten houden. Dat we meer aandacht voor onze klanten moeten hebben. We merken het op, kijken elkaar aan, beloven beterschap... en doen het toch niet.

   Waarom komen onze plannen vaak niet uit? Waren ze dan toch niet belangrijk? Ontbrak het ons aan energie? Of mist iets anders? Stephen Covey en Ali B. hebben een suggestie. De eerste beschreef het in zijn boek 7 Habits of Highly Effective People; de tweede doet het voor in programma's als Op volle toeren. Het draait allemaal om (mijn) persoonlijke effectiviteit. Om echt iets te bereiken moet iemand (ik) initiatief nemen en de anderen verleiden om aan te haken.

   Afgelopen maandag vormden Covey en Ali de inspiratie voor een afdelingsdag bij de Rijksuniversiteit Groningen. Eerst was er ruimte om zelf te onderzoeken wat er op de afdeling goed gaat en wat beter kan. Daarbij kon je in gesprek met klanten over de dienstverlening en met collega's over de samenwerking. Aan het eind van de dag was het tijd voor actie. Iedereen werd uitgenodigd een belangrijke verbetering te formuleren om die vervolgens concreet in te vullen met een persoonlijk initiatief. De resultaten zijn veelbelovend. Er kwamen interessante voorstellen op tafel, met een verrassend eenduidig onderliggend thema ('elkaar betrekken'), dat breed werd omarmd.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl