[Mensen, zorg en technologie]


Karin Fortuyn is 32 jaar en heeft een chronische ziekte. Ze wil een goed en gelukkig leven. Veiligheid en goede zorg zijn natuurlijk belangrijk. Daarom gaat ze één keer per twee weken naar het ziekenhuis voor controle. Verder wil ze graag blijven werken en genoeg tijd overhouden voor familie en vrienden.

Nu nog worden de afspraken door het ziekenhuis ingepland. Helaas komen de tijdstippen Karin niet altijd uit. Ook moet ze vaak lang wachten omdat onderzoeken niet altijd aansluiten. Ze hoopt dat het met eHealth beter wordt. Misschien kan ze haar afspraken straks zelf inplannen. Via de agenda op haar Ipad. Op momenten die haar passen. Ook zou het mooi zijn als metingen straks doorgegeven kunnen worden vanuit de huisartsenpost in de wijk of - mooier nog - vanuit huis met een speciale app.

Technologie gaat ongetwijfeld een nog belangrijkere bijdrage leveren aan goede zorg. Mits we natuurlijk voor ogen houden dat het om mensen draait. Tweelinck ondersteunt UMCG in 2015 bij de strategievorming rond zorg en technologie.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl